skip to Main Content
English-gilt-silvered-engraved-antique-carriage-travel-clock-Thomas Boxel-Brighton-1850-

Een Engelse Victoriaanse vergulde en verzilverde reisklok, Thomas Boxell Brighton, circa 1850.

Omschrijving

De wijzerplaat

De vergulde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en heeft in het centrum gegraveerde gestileerde bloemen en ruiten. De ‘schoppen’ wijzers zijn van geblauwd staal. Onder de XII staat de signatuur Boxell Brighton. De wijzerplaat is geplaatst in een verzilverd masker met vergelijkbare gegraveerde ornamenten.

Het Uurwerk

Het fraaie en gedeeltelijk gesteende platine uurwerk wordt aangedreven door een veerton met snek en ketting. Het wordt gereguleerd door een Engelse ankergang in combinatie met een bi-metalen balans. De achterplatine is fraai gesigneerd Tho-s Boxell, The brighton Observatory, Kings Road, N0. 8913.

De Kast

De getoogde vergulde messing kast is voorzien van floraal graveerwerk wat typisch is voor deze periode. Boven op de kast zit een uitklapbaar handvat dat bestaat uit twee afzonderlijke delen die in elkaar grijpen. De achterzijde is gesigneerd Tho-s Boxell, 43 Kings Road Brighton. Het geheel is geplaatst op zogenaamde ‘bracket feet.’ Bij de klok is het originele met fluweel omtrokken reisfoedraal.

Thomas Boxell

Thomas Boxell werd geboren in 1823. Hij was werkzaam in Brighton aan de Kings Road. Naast klokken maakte hij ook chronometers. Hij stierf in 1885. Brian Loomes, Watchmakers and Clockmakers of the World, 21st Century edition, pp. 92.

Afmetingen

(Hoogte) 16 cm (handvat plat) (Breedte) 13 cm (Diepte) 6 cm
(Hoogte) 6.3 in (handvat plat) (Breedte) 5.1 in (Diepte) 2.3 in

Prijs

€ 8.500

Signatuur

Thomas Boxell

Neem contact met ons op

    Back To Top