French Empire Directoire Coffee Palmtree Pendule Bronze Ormolu Antique Clock Mantel Au Bon Sauvage Blackamoor 1

Een Franse Empire verguld en gepatineerd bronzen ‘au bon sauvage’ pendule, circa 1800

Omschrijving

De wijzerplaat

De 8-cm brede geëmailleerde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en is heeft stalen Breguet wijzers.

Het uurwerk

Het uurwerk wordt aangedreven door twee veertonnen en heeft een gangduur van acht dagen. Het wordt gereguleerd door middel van een ankergang in combinatie met een slinger opgehangen aan een zijden draad. Het slaat de hele en halve uren d.m.v. sluitschijf op een bel.

De vuurverguld en gepatineerd bronzen kast

Het uurwerk is geplaats in een ton

De rechthoekige gepatineerd bronzen kast heeft een geprofileerde bovenkant bekroond door een verguld bronzen leeuw. Aan de voorzijde omranden florale hoekstukken de lunet. Grotere florale monturen met een vaasvorm en bladeren zijn aan de zijkanten gemonteerd. Het geheel wordt gedragen door twee sfinxen aan de voorzijden en gegraveerde poten aan de achterkant. Gemonteerd op een voet met vooruitspringende hoeken geplaatst op gedraaide en gegraveerde poten.

8.3-cm geëmailleerde wijizerplaat met Romeinse cijfers gesigneerd L. Debeeff à Aix Le Chapelle en Breguet wijzers, 8-daags uurwerk met ankergang en slinger met zijde-ophanging, halfuurslag d.m.v. sluitschijf op een bel, geplaatst in een verguld bronzen kast in de vorm van een katoenbaal, geflankeerd door een matroos en aan de andere kant een anker, ton en roeispaan, rechthoekige voet met afgeschuinde kanten waarin een reliëf met putti bezig met het laden en lossen van een schip, het geheel geplaatst op tonvormige poten.

Afmetingen

(Hoogte) 29 cm (Breedte) 29 cm (Diepte) 9.5 cm
(Hoogte) 11.4 in (Breedte) 11.4 in (Diepte) 3.7 in

Neem contact met ons op