Skip to content

Gude & Meis - Antieke klokken - Amsterdam

Passie voor antieke klokken

Lars Gude en Jos Meis hebben van hun passie antieke klokken hun beroep gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een collectie zeldzame antieke klokken die hun kennis en smaak weerspiegelt. Hierbij staat de hoge kwaliteit en authenticiteit altijd centraal. Hiernaast handelen ze in de aan klokken gerelateerde speeldozen en barometers. Door de grote diversiteit van het aanbod is er altijd een brede keuze waar een verzamelaar of de minder ervaren koper een fraai object kan vinden.

Collectie

De collectie bestaat uit 17e, 18e en 19e eeuwse klokken waaronder pendules, tafelklokken, staande klokken,  reisklokken, lantaarnklokken, cartelklokken, regulateurs, chronometers, skeletklokken, Schwarzwalder klokken, astronomische klokken, speelklokken, kalenderklokken, mysterieuses, zaagklokken, Friese klokken, speeldozen, barometers etc.

Professioneel advies

Bij Gude en Meis wordt een klok niet alleen gezien als een antiek object maar als een uniek werk van toegepaste kunst dat een plaats verdient net dat van een sculptuur of een schilderij. Door de diversiteit is er altijd wel een klok te vinden die past in een modern of klassiek interieur. In overleg kunnen klokken vrijblijvend getoond worden bij klanten thuis. Op deze manier kan degene die een antieke klok zoekt als een kunstobject in zijn interieur een goed beeld krijgen. Graag geven we advies of achtergrondinformatie over de objecten. Natuurlijk worden de klokken afgeleverd en geïnstalleerd met garantie op functioneren en authenticiteit.

Reparatie en restauratie

Gude en Meis is ook uw adres wanneer uw klok gerepareerd of gerestaureerd moet worden. De jarenlange ervaring garandeert een verantwoorde aanpak waarbij authenticiteit, uitstraling en kwaliteit gewaarborgd worden. Voordat we met het werk beginnen krijgt u altijd een kostenraming.

Taxatie

Taxaties van antieke uurwerken voor verzekering, boedelscheiding of nalatenschap kunnen door ons worden verzorgd.

Gude & Meis exposeert jaarlijks op PAN kunst- en antiek beurs.

Gude & Meis antieke klokken is aangesloten bij de volgende organisaties; KVHOK, CINOA, Horological Foundation.

Lars Gude

Lars Gude

Lars Gude voltooide de opleiding tot klokkenmaker in Schoonhoven en begon al snel naast het repareren van klokken er in te handelen. Vanaf 1980 deed hij dit vanuit zijn winkel aan de Overtoom in Amsterdam. In de loop der jaren groeide zijn zaak uit tot een internationaal gerenommeerde klokkenhandel waar kwaliteit en authenticiteit van de klokken hoog in het vaandel staan.

Hij nam deel aan vele internationale kunstbeurzen, is expert bij Kunst en Kitsch, neemt deel aan beurskeuringen, was examinator bij het taxateursexamen antieke uurwerken en is bestuurslid bij de KVHOK.

Jos Meis

Jos Meis

Jos Meis voltooide zijn studie kunstgeschiedenis aan de KUN en heeft 17 jaar voor verschillende handelaren en veilinghuizen gewerkt waaronder Sotheby’s Amsterdam waar hij 8 ½ jaar het klokkendepartement leidde. Hier organiseerde hij vele veilingen en werkte mee aan o.a. projecten in de VS, Duitsland en Hong Kong. Verder is hij gecertificeerd taxateur antieke uurwerken en bestuurslid bij de AHS.

Vanaf 2013 hebben Lars Gude en Jos Meis de krachten gebundeld en presenteren zij hun collectie in de galerie aan de Nieuwe Spiegelstraat 60 in Amsterdam.

Back To Top