skip to Main Content
English-engraved-gilt-brass-eight-day-Cole-strut-clock-victorian-Hunt-Roskell-London-

Een Engels gegraveerd verguld messing Cole ‘strut’ klokje, Hunt & Roskell, circa 1855

Omschrijving

De wijzerplaat

De 7.5-cm brede verzilverde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en heeft geblauwd stalen fleur-des-lis wijzers. De wijzerplaat is zeer fraai gegraveerd met krullende bladeren en bloemen. Onder is het klokje gesigneerd voor de wederverkoper Hunt & Roskell.

Het uurwerk

Het uurwerk heeft een veerton met vaste opwindknop en een gangduur van acht dagen. Het wordt gereguleerd door een Engelse ankergang in combinatie met een bi-metalen temperatuurgecompenseerde balans.

De kast

De rechthoekige verguld messing kast met afgeronde bovenhoeken is bekroond door een ophangoog. De voorzijde is voorzien met vergelijkbaargraveerwerk van zeer hoge kwaliteit. Het geheel staat op pootjes en heeft een draaibare voet om het klokje rechtop te zetten.

‘strut clocks’ en Thomas Cole

De bekende klokkenmaker Thomas Cole ontwikkelde dit type klok dat herkenbaar is door de zeer fraaie gravering en de kastvorm. Hij fabriceerde deze klokken die vaak werden verkocht door andere klokkenmakers of wederverkopers onder hun eigen naam, zoals het geval is bij dit klokje. Zie J.B. Hawkins, Thomas Cole & Victorian clockmaking.

Afmetingen

(Hoogte) 15 cm (handvat omhoog) (Breedte) 10.5 cm (Diepte) 3.3 cm (klok) 8.5 cm (draaivoetje)
(Hoogte) 5.9 in (handvat omhoog) (Breedte) 4.1 in (Diepte) 1.3 in (klok) 3.3 in (draaivoetje)

Prijs

verkocht

Signatuur

Thomas Cole, Hunt & Roskell

Neem contact met ons op

    Back To Top