Skip to content
French-Empire-mahogany-ormolu-gilt-bronze-mantel-table-regulator-striking-date-indication-architectural-Folin-Paris-

Een Fraaie Franse Empire mahonie tafelregulateur, Folin à Paris, circa 1800

Omschrijving

De wijzerplaat

De 14-cm doorsnee geëmailleerde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en is genummerd aan de binnenrand voor de datum 1-31. De geblauwd stalen wijzers zijn van het Breguet type. Verder heeft de klok een geblauwd stalen centrale seconde wijzer en centrale datumwijzer. Het centrum is gesigneerd Folin à Paris. Voor de wijzerplaat zit een fraai gegraveerde vergulde scharnierende lunet.

Het uurwerk

Het mooi gemaakte uurwerk heeft onder afgeplatte platines. Het wordt aangedreven door twee veertonnen en heeft een gangduur van acht dagen. Het uurwerk wordt gereguleerd door een pennengang in combinatie met een compensatieslinger met afstelling aan de gaffel. De klok slaat de hele en halve uren d.m.v. een sluitschijf op een bel.

De kast

De strakke mahonie kast wordt bekroond door een dakvormige timpaan waarop een verguld bronzen gietstuk met twee griffioenen. Hieronder loopt een fraaie profiellijst waarin een verguld bronzen rand. Het rechthoekige middendeel heeft glaspanelen aan alle zijden die omrand zijn door verguld bronzen lijsten. De platte voet heeft een ebben profiellijst waarop een acanthus profiellijst is aangebracht. Aan de voorzijde is een verguld bronzen gietstuk aangebracht met twee geiten die eten uit een mand met druiventakken.

Afmetingen

(Hoogte) 52.5 cm (Breedte) 27 cm (Diepte) 20 cm
(Hoogte) 20.7 in (Breedte) 10.6 in (Diepte) 7.8 in

Prijs

€ 16.000

Signatuur

Folin à Paris

Neem contact met ons op

    Back To Top