Ga naar hoofdinhoud
French-Louis XVI-ormolu-bronze-sculptural-antique-mantel-clock-Viger-Osmond

Een Franse Louis XVI vuurverguld bronzen pendule, ontwerp Osmond, Viger circa 1770

Omschrijving

De kast.

De vuurverguld bronzen kast is waarschijnlijk ontworpen door de beroemde bronzier Osmond. De cilinder waarin het uurwerk zit wordt bekroond door een siervaas met acanthus guirlandes. Naast het uurwerk zitten twee putti die de bouwkunst symboliseren op een vooruit springende plint met rosetten en loofwerk. De witmarmeren voet heeft een verguld bronzen sierrand met driepassen. Het geheel is geplaatst op zware gedraaide poten.

De wijzerplaat

De 9,5 cm geëmailleerde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en Arabische cijfers met vergulde punten voor de 5-minuten markering. Centraal staat de signatuur Viger A Paris. De vuurvergulde wijzers zijn ajourgezaagd en gegraveerd. De uurwijzer heeft een Franse lelie als punt. De scharnierende en beglaasde lunet bestaat uit overlappende acathus bladeren.

Het uurwerk

Het platine uurwerk heeft een gangduur van acht dagen en moet dus eens per week opgewonden worden. Het heeft een ankergang en een slinger met zijde ophanging. Het slaat de hele en halve uren op een bel d.m.v. sluitschijf. De achterplatine is gesigneerd Viger A Paris No. 942.

Afmetingen

(Hoogte) 51 cm (Breedte) 36 cm (Diepte) 17.5 cm
(Hoogte) 20.1 in (Breedte) 14.2 in (Diepte) 6.9 in

Prijs

verkocht

Signatuur

Viger A Paris

Neem contact met ons op

    Back To Top