Skip to content
French-cloisonne-gilt-brass-antique-carriage-clock-travel-grande-sonnerie-enamel-repeating-

Een Franse verguld messing cloisonné ‘petite sonnerie’ reisklok met wekker, circa 1890

Omschrijving

De wijzerplaat

De 5.2-cm crême wijzerplaat heeft Arabische cijfers net als de wekkerinstelling onder. Beide wijzerplaten zijn gevat in een fraai polychroom cloisonné emaillen masker. De wijzers zijn van het Breguet type en gemaakt van geblauwd staal.

Het uurwerk

Het uurwerk wordt aangedreven door twee veertonnen en heeft een gangduur van acht dagen. Het wordt gereguleerd door een ankergang in combinatie met een bi-metalen gecompenseerde balans. Het slaat de uren en kwartieren met zaagslagwerk op twee gongen. Men kan de klok de kwartieren en uren laten repeteren door op het knopje op de kast te drukken. Onder op de kast zit een hendel waarmee men het slagwerk kan uitzetten of men kan kiezen voor petite sonnerie. De klok heeft wekkerwerk dat wordt aangedreven door een extra veertonnetje en slaat op één van de gongen.

De cloisonné emaillen kast

De rechthoekige kast is gemaakt van verguld messing en volledig gedecoreerd met zeer fraai polychroom cloisonné email. Op de kast is een handvat gemonteerd en er zijn facet geslepen glaspanelen aan alle kanten. Het geheel staat op ronde pootjes.

Afmetingen

(Hoogte) 18.5 cm (handvat omhoog) (Breedte) 9.2 cm (Diepte) 8 cm
(Hoogte) 7.3 in (Breedte) 3.6 in (Diepte) 3.1 in

Prijs

verkocht

Neem contact met ons op

    Back To Top