Skip to content
large-English-brass-neo-gothic-quarter-chiming-victorian-striking-cathedral-church-skeleton-clock-

bekijk de video

Een grote Engelse Neo Gotische messing skeletklok met kwartiermelodie, circa 1850.

Omschrijving

De cijferring

De 25-cm doorsnee verzilverde en gegraveerde cijferring bestaat uit aan elkaar geschakelde fraai ajour gezaagde cartouches met Romeinse cijfers. De wijzers zijn gemaakt van geblauwd staal.

Het uurwerk wordt aangedreven door drie veertonnen, alle met snek en ketting, en heeft een gangduur van acht dagen. Het heeft ankergang in combinatie met een slinger. De klok heeft een kwartiermelodie zgn. ‘quarter chime’. Dat houdt in dat ieder kwartier een melodie gespeeld wordt op de reeks bellen. Bij ieder kwartier wordt de melodie langer zodat te horen is welk kwartier het is. Op het hele uur speelt de klok eerst die vier kwartieren en slaat daarna de uren op een bel.

De Kast

De kast of frame is architectonisch gevormd als een gotische kerk met twee torens inclusief gestileerde kruisbloemen en een kruis boven de cijferring. Het nest van tien bellen en de gepinde cilinder zijn tussen de twee torens gemonteerd. De achterzijde van het frame is fraai vormgegeven. Het frame staat op een trapvormig basement die gemonteerd is op een witmarmeren plint op messing poten.

Smith & Sons

Hoewel de klok niet is gesigneerd is het aannemelijk dat deze is gemaakt door de firma van J. Smith & Sons uit Clerkenwell een wijk van Londen. Vooral de uitvoering van de cijferring is typisch voor deze firma die ook bekend is om hun skeletklokken die gevormd zijn als kerk.

Afmetingen

(Hoogte) 63 cm (Breedte) 47 cm (Diepte) 25 cm
(Hoogte) 24.8 in (Breedte) 18.5 in (Diepte) 9.8 in

Prijs

verkocht

Neem contact met ons op

    Back To Top