Ga naar hoofdinhoud
German-miniature-hexagonal-horizontal-gilt-silvered-striking-alarm-antique-table-clock-Maijr-

Een klein Duits hexagonaal verzilverd en verguld horizontaal tafelklokje Maijr Augusta, circa 1750.

Omschrijving

De wijzerplaat

De 5.8-cm geëmailleerde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers, een verzilverde wekkerschijf en geblauwd stalen wijzers. De wijzerplaat is gevat in een fijn gegraveerd verzilverd masker.

Het uurwerk

Het uurwerk wordt aangedreven door een veerton met snek en ketting. Het heeft een gangduur van dertig uur en wordt gereguleerd door een spillegang en een balans. De platine is versierd met een fraai gegraveerde en ajour gezaagde kloof. Het uurwerk slaat de uren voluit op een bel. Er is wekkerwerk op de bel.

De Kast

De zeskantige kast is gemaakt van verguld en verzilverd messing. Het bovenste profiel is versierd met fraai gegraveerd loofwerk. Aan de zijkanten zijn ruitjes gevat in verzilverde omlijstingen waardoor het uurwerk zichtbaar is. Aan de onderzijde is de bel geplaatst in een scharnierend deksel waar onder de achterplatine zichtbaar is. Het geheel staat op verzilverde gevleugelde klauwpootjes.

De maker

De signatuur is hoogst waarschijnlijk toe te schrijven aan Augustin Mayer uit Brünn die meester klokkenmaker werd in 1751. Jürgen Abeler, Meister der Uhrmacherkunst, pp. 372.

Afmetingen

(Hoogte) 7.3 cm, (Diameter) 10.7 cm.
(hoogte) 2.8 in., (Diameter) 4.2 in.

Prijs

verkocht

Signatuur

Augusta Maijr

Neem contact met ons op

    Back To Top