Ga naar hoofdinhoud
French-gilt-brass-gorge-case-striking-repeating-alarm-margaine-antique-carriage-clock-

Een kleine Franse verguld messing gorge case reisklok, Margaine, circa 1870.

Omschrijving

De wijzerplaat

De 4-cm doorsnee geëmailleerde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en is gesigneerd voor de wederverkoper. De Breguet wijzers zijn gemaakt van geblauwd staal. De wijzerplaat is verdiept geplaatst in een verzilverd masker met onderin de hulpwijzerplaat van de wekkerinstelling.

Het uurwerk

Het uurwerk wordt aangedreven door twee veertonnen en heeft een gangduur van acht dagen. Het wordt gereguleerd door een platform ankergang in combinatie met een bi-metalen balans met stelschroeven. De klok slaat de hele en halve uren d.m.v. zaagslagwerk op een gong. Het laatst geslagen uur wordt gerepeteerd door op de repetitieknop te drukken. Het wekkerwerk wordt geactiveerd om een hulpveertonnetje op te winden. De achterplatine heeft de bijenkorfstempel die het handelsmerk is van Margaine.

De kast

De verguld messing kast is van het ‘gorge case’ type en heeft een handvat en een fraai groot facetgeslepen glazen paneel boven waardoor het echappement mooi zichtbaar is. Er zijn fraai gegoten en scherp afgwerkte profielen met facetgeslepen glaspanelen aan alle zijden. Het geheel is geplaatst op platte poten. Het originele reisfoedraal is nog bij de klok.

Afmetingen

(Hoogte) 13.5 cm (handvat omhoog) (Breedte) 7 cm (Diepte) 6.5 cm
(Hoogte) 5.3 in (handvat omhoog) (Breedte) 2.8 in (Diepte) 2.6 in

Prijs

verkocht

Signatuur

Margaine

Neem contact met ons op

    Back To Top