Skip to content
French-Swiss-sterling-silver-art-deco-miniature-minute-repeater-antique-clock-Keller-Paris-

Een miniatuur Frans zilveren klokje met minutenrepetitie, G. Keller circa 1900

Omschrijving

Gustave Keller

De juwelier Gustave Keller startte in 1856 een firma die zich meteen onderscheidde door fraaie ontwerpen en zeer goede kwaliteit. Zilveren medailles op de Parijse Wereld Tentoonstellingen van 1867 en 1878 onderschrijven dit. Na 1878 werd de firma doorgezet door zijn zoons die ook zilveren objecten gingen produceren. Ook zij wonnen medailles op de Parijse wereld tentoonstellingen, een gouden medaille in 1889 en een Grand Prix in 1900. Tussen 1891 en 1929 was de firma gevestigd aan de Rue Joubert 22. Onder hun clientèle bevonden zich de koningshuizen van Spanje, Rusland, Griekenland en Roemenië. Dit fraaie klokje is niet alleen mooi gemaakt. Als men op de knop drukt kan men door het slaan horen hoe laat het is tot op de minuut. Heel handig in het donker in een tijd toen men niet even snel het licht aan kon doen.

Arabische cijfers

De 3.5-cm doorsnee geëmailleerde wijzerplaat heeft blauwe Arabische cijfers en aan de buitenrand een minutenmarkering van gouden puntjes. De ajour rococo wijzers zijn gemaakt van verguld messing.

minutenrepetitie

Het achtdaagse uurwerk wordt aangedreven door een veerton met vaste opwinding aan de onderzijde. Het wordt gereguleerd door een Zwitserse ankergang en een bi-metalen balans. Door de knop helemaal in te drukken wordt een veertje opgewonden waarmee de minutenrepetitie op twee gongen wordt geactiveerd. De wijzerverzetting en réglage zitten net als de opwinding aan de onderzijde.

Zilveren kast

Het strakke getoogde kastje is gemaakt van sterling zilver 950/1000 en is gemerkt met een Minervakop voor het eertse gehalte zilver, het GK merk en G. Keller. De voorzijde is versierd met geprofileerde omlijsting. De geprofileerde voet is versierd met een parelrand. Bij dit klokje is nog het originele reisfoedraal gemerkt G. Keller. 22 Rue Joubert Paris.

Afmetingen

(Hoogte) 9.2 cm (Breedte) 6.2 cm (Diepte) 4.1 cm
(Hoogte) 3.6 in (Breedte) 2.4 in (Diepte) 1.6 in

Prijs

verkocht

Signatuur

G. Keller Paris

Neem contact met ons op

    Back To Top