Skip to content
Swiss-French-gilt-porcelain-polychrome-gilt-brass-anglaise-miniature-carriage-clock-ostrich-bronze-presentation-stand-

Een miniatuur reisklokje op gepatineerd bronzen cloisonné sculpturale standaard, circa 1880.

Omschrijving

De standaard

De sculpturale standaard is uigevoerd in de vorm van een struisvogel van fraai geciseleerd en gepatineerd brons. Op de rug van het dier staat een vergulde baldakijn met cloisonné emaillen decor. Op de ovale witte onyx voet die is afgezet met een cloisonné rand staat een vergulde drijver in oosterse kledij.

Het klokje

Op de 3-cm brede polychroom porseleinen wijzerplaat staat een meisje in een landschap afgebeeld onder de Arabische cijfers. De geblauwd stalen wijzers zijn van het ‘schoppen’ type.

Het uurwerk

Het uurwerk wordt aangedreven door een veerton en heeft een gangduur van acht dagen. Het wordt gereguleerd door een platform ankergang in combinatie met een bi-metalen balans met stelschroeven. De achterplatine is verzilverd.

De Kast

Het rechthoekige verguld messing kastje heeft fraaie profielen en wordt bekroond door een handvat. Bovenop zit een facet geslepen glaspaneeltje waardoor het echappement zichtbaar is. Verder heeft het klokje facet geslepen glaspanelen aan alle zijden. De geprofileerde voet staat op platte poten.

Afmetingen

(Hoogte klokje) 7.5 cm , afmetingen standaard (H.) 22 cm, (B.) 12.5 cm, (D.) 9.5 cm.
(Hoogte klokje) 2.9 in , afmetingen standaard (H.) 8.7 in, (B.) 4.9 in, (D.) 3.7 in.

Prijs

verkocht

Neem contact met ons op

    Back To Top