skip to Main Content
French-Capucine-brass-striking-repeating-alarm-travel-carriage-antique-clock-1

Een Zwitserse messing Capucine, circa 1810

Omschrijving

De klok

De wijzerplaat heeft een diameter van 10-cm is geëmailleerd, heeft Romeinse cijfers en heeft geblauwd stalen Breguet wijzers.
De klok heeft een 8-daags veer aangedreven uurwerk met ankergang en slinger met zijdeophanging. De klok heeft halfuurslagwerk d. m. v. zaagslagwerk met morbier herhaling, repetitie op aanvraag en wekker met een trekopwinding.

De kast

De messing kast heeft een smalle lunet en wordt bekroond door 4 siervaasjes en een bel met handvat. De kast heeft deuren aan de achter en zijkanten en staat op gedraaide poten.

De capucine

Er zijn twee verklaringen voor de naam capucine. De capucine wordt vaak gezien als een sobere Pendule d’officier, zodoende zou de klok vernoemd zijn naar de sober levende capucijner monniken, andere bronnen noemen de kap van de monniken die gelijkenis vertoond met de bel die op dit soort klokken staat.
Dit model heeft een typische uitstraling voor de vroeg 19de eeuwse capucine: Een slanke lunette en grote wijzerplaat. In dit artikel vindt u meer informatie over de ontwikkeling van de capucine: De ontwikkeling van de Franse reisklok

Afmetingen

(Hoogte) 28 cm (Breedte) 12 cm (Diepte) 8 cm
(Hoogte) 11 in (Breedte) 4.7 in (Diepte) 3.1 in

Prijs

verkocht

Neem contact met ons op

    Back To Top