Skip to content

Amsterdam Art & Antiques Week – 19 t/m 27 september 2020

De AAW 2020 in het Spiegelkwartier

Door de covid crisis staat de (kunst) beurs onder druk. Grote samenkomsten in afgesloten ruimtes zijn risicovol en eigenlijk onverantwoord op dit moment. Anderzijds zitten er ongetwijfeld negatieve aspecten aan jezelf voor onbepaalde tijd onthouden van mooie dingen in het leven, als het kijken naar kunst, inspiratie opdoen voor je interieur, de sociale interactie en leuke gesprekken die kunnen voortkomen uit de zoektocht naar een nieuwe aanwinst.

Een crisis is vaak ook een gedwongen herijking en een moment waarop nieuwe initiatieven zich voordoen, die wellicht de toekomst gaan bepalen. In een tijd waar sustainability centraal staat, kan je vraagtekens zetten bij de duurzaamheid van een beurs in een speciaal daarvoor ingerichte tijdelijk locatie.

Een belangrijk deel van ons werk is al duurzaam, het vinden van bijzondere objecten, deze conserveren in de hoop dat ze nog generaties mee zullen gaan. Dit event sluit daar naadloos bij aan. Het Spiegelkwartier is een prachtig deel van de binnenstad met waarschijnlijk de grootste (kunst)galerie dichtheid van Nederland. Een plek die zeker het conserveren waard is. Dit nieuwe initiatief draagt daar aan bij. Niet alleen de galerie’s die al gevestigd zijn in dit gebied maar meer dan 20 gerenommeerde kunsthandelaren van buiten de stad zullen deelnemen aan de Art & Antiques Week van 19 t/m 27 september.
Een beurs, maar dan met de veiligheid van de open lucht, zal worden geopend door Femke Halsema.
Het koetshuis van het Museum van Loon wordt gebruikt, leegstaande panden in de buurt zullen de galleries van buitenaf herbergen, supposts zullen het geheel in goede banen leiden en afstand waarborgen.

Onze gallerie is om en nabij de 100 m2 dus, afstand houden is mogelijk. We hebben er alle vertrouwen in dat dit een uniek en veilig evenement zal worden.

Deelnemers en parkeren

Op deze pagina vind je de participanten en locaties.

Dit zijn de adressen voor een aantal parkeergarages in de buurt:

APCOA PARKING Prins & Keizer
Prinsengracht 927 (Vijzelstraat)

ParkBee – Keizersgracht
Keizersgracht 485

​Q-park Byzantium
Tesselschadestraat 1G (Leidseplein)

Back To Top