Skip to content
English-brass-striking-miniature-mini-lantern-antique-clock-Clarke-London-Leadenhall-

Bekijk de video

Een Engels mini lantaarnklokje met slagwerk, George Clarke, circa 1730.

Omschrijving

De wijzerplaat

De 7.8-cm brede messing wijzerplaat heeft een opgelegde verzilverde en gegraveerde cijferring met Ottomaanse cijfers. De floraal ajour gezaagde wijzers zijn gemaakt van geblauwd staal. De hoeken en toog zijn voorzien van ajour gegoten hoekstukjes met ‘halve maantjes’. In de toog is het gegraveerde en verzilverde signatuurplaatje gemonteerd met inscriptie Geo. Clarke Leadenhall St LONDON.

Het uurwerk

Het uurwerk wordt aangedreven door een gewicht en heeft een gangduur van dertig uur. Het wordt gereguleerd door spillegang in combinatie met een korte vaste slinger. De klok slaat de hele uren d.m.v. een sluitschijf op een bel.

De kast

Bovenop de messing kast zit een belkruis met een siervaasje. Aan de zijkanten zitten ajour gezaagde en gegraveerde frets waaronder deurtjes met een gegraveerd decor. Het klokje hangt door middel van een ophangbeugel en sporen aan de muur.

De maker

George Clarke is geregistreerd werkend in Leadenhall Street van 1725 tot aan zijn dood in 1766. Brian Loomes, Watchmakers and Clockmakers of the World 21st Century edition. PP. 154.

Afmetingen

(Hoogte) 16 cm (Breedte) 7.8 cm (Diepte) 10 cm
(Hoogte) 6.2 in (Breedte) 3.1 in (Diepte) 3.9 in

Prijs

verkocht

Signatuur

George Clarke, London

Neem contact met ons op

    Back To Top