Ga naar hoofdinhoud
English-chronometer-8-day-London-antique-clock-mahogany-Edward Baker-

Een fraaie Engelse mahonie 8-daagse chronometer, Edward Baker, circa 1835

Omschrijving

De wijzerplaat

De verzilverde messing wijzerplaat heeft gegraveerde Romeinse cijfers en is gesigneerd Edw. Baker London 688. Onder de XII is de aanduiding van gangreserve en boven de VI is de secondewijzer. Alle wijzers zijn gemaakt van geblauwd staal.

Het uurwerk

Het fraai gemaakte uurwerk wordt aangedreven door een veerton met ketting en snek. Tijdens het opwinden wordt het uurwerk toch nog aangedreven door een hulpveer, het systeem van Harrison’s maintaining power. Het echappement is gebouwd in een extra frame. Het type is ‘Earnshaw’s detent escapement’. De gespleten bi-metalen balans heeft een cilindervormige veer en zes posities. De balansas is gelagerd in een diamant.

De kast

Het uurwerk is gevat in een cilindervormige messing kast die cardanisch is opgehangen in de mahoniehouten kist. De kist is afgezet met messing biezen en heeft handvaten aan de zijkanten. Het deksel bestaat uit twee delen; een onderstuk met glazen ruit en een afsluitende klep. Hierdoor kan men de wijzerplaat bekijken terwijl de alles toch beschermd wordt door een extra glazen ruit.

Afmetingen

(Hoogte) 20 cm (Breedte) 19.5 cm (Diepte) 19.5 cm
(Hoogte) 7.9 in (Breedte) 7.7 in (Diepte) 7.7 in

Prijs

verkocht

Signatuur

Edward Baker London

Neem contact met ons op

    Back To Top