Skip to content
French-gilt-anglaise-silvered-striking-repeating-day-date-alarm-calendar-antique-carriage-clock-

Een fraaie Franse verguld en verzilverde ‘Anglaise’ reisklok met kalender, circa 1870.

Omschrijving

De Wijzerplaat

De 5-cm geëmailleerde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en geblauwd stalen ‘schoppen’-wijzers. De wijzerplaat is gevat in een guilloche gegraveerd verguld masker waarin onder geëmailleerde hulpwijzerplaatjes zijn geplaatst voor de ‘dagen van de week’, de wekkerinstelling en de datum.

Het uurwerk

Het uurwerk is gemerkt met een hoofdletter ‘B’ in een cirkel. Het wordt aangedreven door twee veertonnen en heeft een gangduur van acht dagen. Het wordt gereguleerd door een bi-metalen balans met stelschroeven in combinatie met een platform ankergang. De klok slaat de hele en halve uren d.m.v. zaagslagwerk op een gong. Het laatst geslagen uur wordt herhaald door op de repetitieknop te drukken die bovenop de kast zit. Tenslotte heeft de klok een wekker die geactiveerd kan worden door een hulpveertonnetje op te winden en de wekkertijd in te stellen.

De Kast

De kast is gemaakt van verguld messing met verzilverde accenten wat een fraai contrast opleverd. Dit type kast is een rijke variatie op de ‘Anglaise’ kast die gekenmerkt wordt door de (recht-)hoekige uitvoering van de voet en het handvat. Deze klok heeft een extra fraai gevormd handvat en mooie gecanelleerde kolommen op de hoeken. De klok is voorzien van facetgeslepen glaspanelen aan alle zijden en heeft nog het originele foedraal.

Afmetingen

(Hoogte) 19.5 cm (handvat omhoog) (Breedte) 10.0 cm (Diepte) 9 cm
(Hoogte) 7.6 in (handvat omhoog) (Breedte) 3.9 in (Diepte) 3.5 in (klok)

Prijs

€ 11.000

Neem contact met ons op

    Back To Top