Skip to content
Swiss-French-ormolu-gilt-bronze-Louis XVI-pendule-officier-travel-antique-clock-Robert-Courvoisier-

Een fraaie Zwitserse Louis XVI verguld bronzen ‘pendule d’officier’ van Robert & Courvoisier, circa 1790.

Omschrijving

De wijzerplaat

De 10.5-cm geëmailleerde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en is gesigneerd Robert & Courvoisier. De klok heeft fraaie vergulde en gegraveerde fleur-de-lys wijzers en een stalen wekkerwijzer.

Het uurwerk

Het uurwerk wordt aangedreven door een veerton met snek en ketting en heeft een gangduur van dertig uur. Het wordt gereguleerd door spillegang in combinatie met een balans. De klok heeft petite sonnerie d.m.v. zaagslagwerk op twee bellen. Men kan de klok laten repeteren door aan een touwtje te trekken. Het wekkerwerk dat slaat op een bel wordt aangedreven door een klein veertonnetje met trekopwinding en wordt ingesteld door de wekkerwijzer. Onder op de kast is er een hendel waarmee men het slagwerk kan afzetten.

De kast

De bovenkant van de verguld bronzen kast heeft convex gebogen zijden en wordt bekroond door een handvat in de vorm van een slang op een acanthus blad. Aan de voor- en achterzijde zijn kransen met loofwerk aangebracht. De zijkanten zijn versierd met rozetten van acanthus bladeren. Het geheel is geplaatst op gedraaide poten.

Afmetingen

(Hoogte) 22 cm (handvat omhoog) (Breedte) 14 cm (Diepte) 11.5 cm
(Hoogte) 8.7 in (handvat omhoog) (Breedte) 5.5 in (Diepte) 4.5 in

Prijs

Verkocht

Signatuur

Robert & Courvoisier

Neem contact met ons op

    Back To Top