skip to Main Content
French-Empire-sculptural-ormolu-patinated-bronze-gilt-striking-antique-mantel-clock-napoleon-bonaparte-

Een Franse Empire verguld en gepatineerd bronzen pendule, Napoleon, circa 1807

Omschrijving

De cijferring

De klok heeft een vrij ongebruikelijke tijdweergave. De geëmailleerde cijferring is zichtbaar door een opening in de kast en draait langs een vaste punt die de tijd aangeeft. Het is een variatie op de zogenaamde cercle tournant.

Het uurwerk

Het uurwerk wordt aangedreven door twee veertonnen en heeft een gangduur van acht dagen. Het wordt gereguleerd door ankergang in combinatie met een slinger die aan een zijden draad hangt. De klok slaat de hele en halve uren d.m.v. een sluitschijf op een bel.

De kast

De fraai gegoten en geciseleerde verguld en gepatineerd rechthoekige bronzen kast heeft een plint met een acanthus profiel en staat op tapse poten. Aan de voorzijde is een lauwerkrans aangebracht waarin de opening voor de cijferring is aangebracht. Hieronder is een reliëf van een liggende gevleugelde dame. Op de hoeken boven de profiellijst staan adelaars. Het geheel wordt bekroond door de markante figuur van Napoleon die met gekruiste armen naast een lage zuil staat. Hierop staan de namen van veldslagen Marengo, Jena en Austerlitz en de inscriptie A La Posterité.

Afmetingen

(Hoogte) 44.5 cm (Breedte) 16 cm (Diepte) 15 cm
(Hoogte) 17.5 in (Breedte) 6.3 in (Diepte) 5.9 in

Prijs

Verkocht

Neem contact met ons op

    Back To Top