skip to Main Content
French-Louis XVI-ormolu-marble-cercles-tournants-temple-amour-Gille-Paris

kijk hoe de klok loopt en slaat.

Een Franse Louis XVI verguld bronzen en marmeren ‘cercles tournants’ pendule, Gille A Paris, circa 1775

Omschrijving

De cijferringen

De geëmailleerde cijfers zijn gemonteerd op twee horizontale ringen die draaien langs een vaste pijlvormige wijzer. Van de ringen is de bovenste met Arabische cijfers voor de minuten aanduiding en de onderste met Romeinse cijfers voor de uuraanduiding. In rood is de signatuur Gille A Paris aangebracht.

Het uurwerk

Het zichtbare uurwerk heeft een gangduur van acht dagen en wordt gereguleerd door ankergang in combinatie met slinger met zijde ophanging. De klok slaat de hele en halve uren d.m.v. een sluitschijf op een bel. Het uurwerk kan worden opgedraaid vanaf de bovenzijde.

De Kast

Het uurwerk is gemonteerd in een baldakijn die bekroond wordt door een siervaas. de baldakijn wordt gedragen door vier balustervormige pilaren die verbonden zijn met parelranden en bekroond door rozetten. Het geheel is geplaatst op een rond wit marmeren plateau met een verguld bronzen gallerij. Dit plateau wordt op zijn beurt weer gedragen door vier zuilen waartussen een porseleinen putto staat. De ronde voet met gallerij staat op platte ronde poten. Het bronswerk en de vergulding zijn van zeer goede kwaliteit en in goede conditie.

Afmetingen

(Hoogte) 44 cm (Doorsnede) 22 cm
(Hoogte) 17.3 in (Doorsnede) 8.7 in

Prijs

Verkocht

Signatuur

Gille A Paris

Neem contact met ons op

    Back To Top