Ga naar hoofdinhoud
Dutch Amsterdam longcase musical striking burr walnut 1750

Een Hollandse wortelnoten staande klok met speelwerk, circa 1750

Omschrijving

8-daags uurwerk met Hollandse halfuurslag op twee bellen, speelwerk van 10 melodieën, wortelnoten gefineerde eiken kast.

Deze klok heeft een floraal gegraveerde messing wijzerplaat met polychrome bloemenrand. De verzilverde cijferring heeft Romeinse cijfers en de geblauwde wijzers zijn ajour gezaagd. In het midden van de wijzerplaat zijn er naast de secondewijzer, vensters voor aanduiding van de datum, dag van de week en de maanden.Ook is er een verzilverd signatuurplaatje gegraveerd; Allin Walker Asterdam. Boven in de toog is de maanschijf met er omheen de titels van de melodieën en de instelwijzer. In de bovenhoeken zijn er twee wijzerplaatjes voor slaan/niet slaan en spelen/ niet spelen.

Het uurwerk wordt aangedreven door drie gewichten die eens per week moeten worden opgedraaid (8-daags) en heeft ankergang. De klok slaat d.m.v. zaagslagwerk de hele uren voluit op de grote bel en de halve uren voluit op de kleine bel. Ieder half uur speelt de klok één van de tien melodieën of op aanvraag.

De kast is gefineerd met wortelnoten fineer met fraaie structuur en kleur. Het geheel wordt bekroond door drie verguld houten beelden en staat op bol en klauwpoten.

Afmetingen

(Hoogte) 309 cm (Breedte) 62 cm (Diepte) 32 cm
(Hoogte) 121.7 in (Breedte) 24.4 in (Diepte) 12.6 in

Prijs

verkocht

Signatuur

Allin Walker Amsterdam

Neem contact met ons op

    Back To Top