skip to Main Content
miniature-French-arched-gilt-brass-antique-carriage-travel-clock-margaine

Een klein Frans verguld messing reisklokje, Margaine, circa 1880

Omschrijving

De wijzerplaat

De 3.2-cm doorsnee geëmailleerde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en is gesigneerd voor de wederverkoper Hazerbroucq 16 Rue de la Paix Paris. De geblauwd stalen wijzers zijn van het ‘schoppen’ type.

Het Uurwerk

Het uurwerk wordt aangedreven door een veerton met vaste opwindsleutel en heeft een gangduur van acht dagen. Het heeft een platform echappement met ankergang en balans. De achterplatine is genummerd 19450 en heeft het stempel van de gerenommeerde reisklokkenmaker Margaine.

De kast

Het getoogde en vergulde messing kastje is ongebruikelijk van vorm en heeft een eveneens getoogd handvat. Aan de achterzijde is er een deurtje en aan de voorzijde is het glas gevat in een strakke lunet. Het staat gewoon op de vlakke onderkant.

Margaine

M. Margaine staat bekend bij verzamelaars en kenners als één van de beste makers van Franse reisklokken in de tweede helft van de 19e eeuw. Hij is geregistreerd werkzaam in de Rue du Fg Poissonnière vanaf 1873 en in de Rue du Bondy tussen 1904 en 1914. In 1874 registreerde hij zijn bekende handelsmerk. Tardy, Dictionnaire des Horlogers Français, pp. 433.

Afmetingen

(Hoogte) 7.5 cm (Breedte) 5.5 cm (Diepte) 4.2 cm
(Hoogte) 2.9 in (Breedte) 2.2 in (Diepte) 1.7 in

Prijs

verkocht

Signatuur

Margaine

Neem contact met ons op

    Back To Top