Ga naar hoofdinhoud
French-gilt-brass-corniche-case-quarter-striking-alarm-date-antique-carriage-clock-bourdin-

Een vroege Franse verguld messing ‘grande sonnerie’ reisklok met datum, circa 1850

Omschrijving

De wijzerplaat

De 6-cm brede geëmailleerde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en hulpwijzers voor datum en wekkerinstelling. De geblauwd stalen wijzers zijn van het Breguet type.

Het uurwerk

Het uurwerk wordt aangedreven door twee veertonnen en heeft een gangduur van acht dagen. Het heeft een prachtig gemaakt platform ankergang in combinatie met een bi-metalen balans met stelschroeven. De klok slaat ieder kwartier eerst de uren en dan de kwartieren op twee gongen. Als op de repetitieknop op de kast gedrukt wordt herhaald de klok het laatst geslagen uur en kwartier. Ook heeft het uurwerk een wekker die kan worden geactiveerd door een hulpveertonnetje op te winden en de wektijd in te stellen.

De kast

De verguld messing case is van het corniche type. kenmerkend voor de kwaliteitsklokken uit deze periode heeft de klok ingesneden hoeken en een fraai vormgegeven handvat. Zowel de bovenkant als alle zijden zijn voorzien van facetgeslepen glaspanelen. Het geheel staat op een fraai geprofileerde plint met ‘bracket’ poten. Hoewel de klok niet gesigneerd is valt deze qua afwerking en kast makkelijk in de traditie van Bourdin te plaatsen. De klok heeft nog steeds het originele reisfoedraal.

Afmetingen

(Hoogte) 16.5 cm (handvat omhoog) (Breedte) 8.8 cm (Diepte) 7.8 cm
(Hoogte) 6.5 in (handvat omhoog) (Breedte) 3.5 in (Diepte) 3.1 in

Prijs

verkocht

Neem contact met ons op

    Back To Top