Skip to content
rare-south-german-black-forest-schwarzwald-carved-miniature-Sorg-wall-antique-clock-

Een zeldzaam klein Duits Schwarzwald wandklokje, Felix Faller, circa 1850.

Omschrijving

De wijzerplaat

De 3.7-cm geëmailleerde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en geblauwd stalen Breguet wijzers. De wijzerplaat is gevat in een gestoken omlijsting met bloemetjes bovenin.

Het uurwerk

Het houten uurwerk wordt aangedreven door een gewicht aan een ketting en heeft een gangduur van een dag. Het wordt gereguleerd door ankergang in combinatie met een slinger.

De kast

Het beukenhouten kastje heeft een gebogen metalen zolder. Aan de zijkanten zitten deurtjes en de rug is gestempeld FX Faller. Het geheel wordt opgehangen d.m.v. een ophangbeugel en sporen.

Felix Faller

Er zijn meerdere klokkenmakers met de achternaam Faller die werkzaam waren in het Schwarzwald in de 19e eeuw. Felix Faller was woonde en werkte in Spitzwald in het midden van de 19e eeuw. Hij wordt ook genoemd als de uitvinder van een machine om (klokken-) kettingen te maken. Een ander miniatuur klokje van hem is afgebeeld in Berthold Schaaf & G. Braun; Schwarzwald Uhren pp. 239. Lit; Abeler, Meister der Uhrmacherkunst pp. 148. Gerd Bender; Die Uhrmacher des hohen Schwarzwaldes und ihre Werke, pp. 120.

Afmetingen

(Hoogte klokje) 7.1 cm (Breedte) 5 cm (Diepte) 5 cm
(Hoogte) 2.8 in (Breedte) 2 in (Diepte) 2 in

Prijs

verkocht

Signatuur

Felix Faller

Neem contact met ons op

    Back To Top