Ga naar hoofdinhoud
scottish-english-georgian-mahogany-miniature-brass-small-striking-mitchell-glasgow-antique-longcase-clock-

Een zeldzaam kleine Schotse mahoniehouten staande klok, J & W Mitchell Glasgow, circa 1825

Omschrijving

De wijzerplaat

De 28-cm doorsnee ronde verzilverde en gegraveerde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en is gesigneerd J & W Mitchell Glasgow. De klok heeft geblauwd stalen ‘schoppen’ wijzers en hulpwijzers voor seconden en datum.

Het uurwerk

Het uurwerk wordt aangedreven door gewichten en heeft een gangduur van acht dagen. Het wordt gereguleerd door een ankergang in combinatie met een slinger. De klok slaat de hele uren op een bel door middel van zaagslagwerk.

De kast

De uitzonderlijk kleine kast is gefineerd met fraaie tekening en kleur. De vierkante kap heeft een diamantvormige bekroning en fraaie profiellijsten. De deur heeft messing profielen in de hoekstukjes en een messing lunet. Aan de zijkanten zijn messing frets aangebracht met een schubben motief. De ‘stam van de klok heeft afgeschuinde hoeken en een lange rechthoekige deur. De vierkante voet staat op een zogneaamde dubbele plint.

De makers

De signatuur slaat op John en William Mitchell die geregistreerd staan als klokkenmaker aan de Buchanan Street in Glasgow in 1835. Ze worden ook vermeld in de Argyle Street (1820 – 1860) in Glasgow en in (1851 – 1865) in London. Brian Loomes, Watchmakers and Clockmakers of the World, complete 21st Century edition. pp. 543.

Afmetingen

(Hoogte) 199 cm (Breedte) 44 cm (Diepte) 24 cm.
(Hoogte) 78 in (Breedte) 17.3 in (Diepte) 17.3in

Prijs

verkocht

Signatuur

J & W Mitchell Glasgow

Neem contact met ons op

    Back To Top