Ga naar hoofdinhoud
English-brass-drum-carriage-travel-antique-clock-repeat-alarm-Rentzsch-London

Een zeldzame Engelse messing reisklok met wekker en repetitie, Rentzsch London, circa 1830

Omschrijving

De wijzerplaat

De 9.5-cm brede verzilverde en gegraveerde wijzerplaat heeft Romeinse cijfers en is gesigneerd Rentzsch London. De klok heeft zeer fijn uitgezaagde geblauwd stalen wijzers en wekkerinstelling.

Het uurwerk

Het uurwerk heeft een dubbele snek met ketting en een gangduur van acht dagen. Het wordt gereguleerd door een ankergang met balans. De klok slaat de uren op een bel d.m.v. zaagslagwerk. Het herhaalt het laatst geslagen uur door op de knop te drukken. De wekker heeft een apart veertonnetje dat aan de voorzijde wordt opgedraaid. Ook moet de wekker met de sleutel ingesteld worden. De achterplatine is ook gesigneerd Rentzsch London.

De kast

De ronde messing kast heeft een ophangoog en pootjes. Deze kan dus zowel opgehangen worden als geplaatst op een tafel. Bij de klok zit een fraaie bijpassende ophanghaak.

De maker

Sigismund Rentzsch was werkzaam van 1813 tot 1844 in St James Square. Hij was watchmaker to the King and Queen and Royal Family. Verder patenteerde hij een waterklok en een chronometerechappement. Brian Loomes, Watchmakers and Clockmakers of the World, complete 21st Century edition, pp. 648.

Afmetingen

(Hoogte) 13.5 cm, (Breedte) 11.2 cm, (Diepte) 9.2 cm.
(Hoogte) 5.3 in (Breedte) 4.4 in (Diepte) 3.6 in

Prijs

verkocht

Signatuur

Rentzsch London

Neem contact met ons op

    Back To Top