Skip to content
Swiss-glass-modern-jaeger-lecoultre-atmos-atlantis-jubilee-moonphase-rhodium-atmos-clock-

Een zeldzame Zwitserse Rodium ‘Atmos Atlantis’ met maanfase, Jaeger LeCoultre, circa 1995.

Omschrijving

Atmos Atlantis

In 1988 werd het zestig jarig jubileum gevierd van de atmos klok. Het was immers jean-Léon Reutter die in 1928 de eerste atmos had gemaakt. Ter ere van dit heugelijke feit werden de ontwerper Kohler en Rekow uit Parijs gevraagd om een nieuw en futuristisch ontwerp te maken. Deze twee concept ontwerpen werden atmos ’88 genoemd en staan nu in het Jaeger LeCoultre museum. In 1995 kregen de makers van Jaeger-LeCoultre de opdracht om op basis van deze twee ontwerpen een nieuw model te ontwikkelen. Dit werd de Atmos Atlantis. Van deze klok werden er tussen 1995 en 1999 ongeveer vijftig stuks per jaar gemaakt waarvan slechts enkele met maanfase.

De cijferring

De gelakte spiraalvormige cijferring heeft streep-markeringen voor de uren en minuten. De fraaie rechte geblauwd stalen wijzers zijn uitgebalanceerd met fraaie rodium schijfjes. Onder op de cijferring staat ‘Swiss made’. Onder het centrum is de polychroom maanfase zichtbaar.

Atmos III

Het atmos III type uurwerk wordt aangedreven door een veerton. De grote trommel aan de achterkant krimpt en zet uit door temperatuurverschillen. Deze beweging windt door middel van een ketting de veertrommel op. Het uurwerk wordt gereguleerd door een groot balanswiel dat een omwentelingssnelheid heeft van dertig seconden. De rodium voorstijl is gegraveerd ATMOS Jaeger LeCoultre SWISS THIRTEEN (13) JEWELS 548.

Futuristisch ontwerp

Zoals hierboven al geschreven is het futuristische ontwerp an deze fraaie klok gebaseerd ophet werk van twee kunstenaars. Het uurwerk is geplaatst in een trapezoïde-vormige glazen behuizing met een uitneembaar voor paneel dat gesigneerd is ‘Jaeger LeCoultre Atmos. Het uurwerk is gemonteerd op een driehoekig plateau waaronder de balans draait. Aan dit plateau zijn de drie kegelvormige met rodium afgewerkte poten gemonteerd.

Afmetingen

(Hoogte) 27.5 cm (Breedte) 25 cm (Diepte) 15 cm
(Height) 10.8 in (Width) 9.8 in (Depth) 5.9 in

Prijs

verkocht

Signatuur

Jaeger-LeCoultre

Neem contact met ons op

    Back To Top