skip to Main Content
Rhodium-atmos-atlantis-jaeger-lecoultre-JaegerLecoultre-moonphase-design-perpetuum-mobile-perpetual

Een zeldzame Zwitserse Rodium Jaeger LeCoultre ‘Atmos Atlantis’ met maanfase, circa 1995.

Omschrijving

De Atmos Atlantis

In 1988 was het zestig jaar geleden dat de eerste atmos klok werd geproduceerd. Ter ere van dit jubileum werden de ontwerpers Kohler en Rekow uit Parijs gevraagd om een futuristisch ontwerp te maken. Deze twee ontwerpen werden Atmos ’88 gedoopt en staan in het Jaeger LeCoultre museum. In 1995 werd op basis van deze ontwerpen de ‘Atlantis’ ontwikkeld waarvan er tussen 1995 en 1999 werden er ongeveer vijftig stuks per jaar verkocht waarvan slechts enkele met maanfase.

De cijferring

De spiraalvormige cijferring heeft markeringen voor de uren en minuten. Onder staat ‘Swiss Made’. De rechte geblauwd stalen wijzers zijn gebalanceerd met rodium schijfjes. In het open centrum is de maanfase zichtbaar.

Het uurwerk

Het rodium uurwerk (atmos III) wordt aangedreven door een veerton. Een trommel die krimpt en uitzet door temperatuurverschillen laat een ketting bewegen die de veertrommel daarmee opwindt. Het uurwerk wordt gereguleerd door een groot balanswiel dat een omwentelingssnelheid heeft van dertig seconden.

De behuizing

Het uurwerk is geplaatst in een trapezoïde-vormige glazen behuizing met een uitneembaar voor paneel dat gesigneerd is ‘Jaeger LeCoultre Atmos. Het uurwerk is gemonteerd op een driehoekig plateau waaronder de balans draait en waaraan de drie kegelvormige met rodium afgewerkte poten zijn gemonteerd.

Afmetingen

(Hoogte) 27 cm (Breedte) 25 cm (Diepte) 15 cm
(Hoogte) 10.7 in (Breedte) 9.8 in (Diepte) 5.9 in

Prijs

verkocht

Signatuur

Jaeger LeCoultre

Neem contact met ons op

    Back To Top