Ga naar hoofdinhoud
Swiss-Geneve-miniature-art-deco-gilt-brass-grand-sonnerie-repeating-antique-boudoir-travel-clock-

Een Zwitsers verguld reisklokje met grande sonnerie, J. Humbert Genève, circa 1900

Omschrijving

De wijzerplaat

De verzilverde wijzerplaat heeft Arabische cijfers. Het centrum is geguillocheerd met een stralenpatroon en gesigneerd J. Humbert Genève. De schoppenvormige wijzers zijn van geblauwd staal. Boven het centrum is er een hulpcijferring voor de seconden.

Het uurwerk

Het uurwerk wordt aangedreven door twee veertonnen en heeft een gangduur van acht dagen. Het wordt gereguleerd door een ankergang in combinatie met een bi-metalen balans met stelschroeven. Het slaat ieder kwartier de uren en kwartieren op twee gongen. De achterplatine is gemerkt met een Zwitsers kruis en het nummer 64740. Door op de repetitieknop te drukken herhaald het klokje de laatst geslagen uren en kwartieren.

De kast

Het rechthoekige verguld messing kastje is gedecoreerd met een verticale lijnen. Deze verdiepte lijnen zijn versierd met een geguillocheerd patroon. Het geheel is bekroond door een scharnierend handvat. De hoeken hebben aantrekkelijk ingesneden delen. De gladde achterdeur is gemerkt UIG Genève. Het geheel is geplaatst op platte ronde pootjes.

Afmetingen

(Hoogte) 10 cm (handvat omhoog) 8.3 cm (handvat plat) (Breedte) 5.6 cm (Diepte) 4.2 cm
(Hoogte) 3.9 in (handvat omhoog) 3.3 in (handvat plat) (Breedte) 2.2 in (Diepte) 1.6 in

Prijs

verkocht

Signatuur

J. Humbert Genève

Neem contact met ons op

    Back To Top