Ga naar hoofdinhoud
Swiss-night clock-antique clock-Basel-brass-Regence-J.J. Zeller

Een Zwitserse verguld bronzen nachtklok, J.J. Zeller Basel circa 1740

Omschrijving

8-daags uurwerk met spillegang en balustervormige pilaren, slinger met zijde-ophanging en cycloïde boogjes, achterplatine gesigneerd J.J. Zeller à Basle, 16.7-cm verzilverde messing cijferring met ajour Romeinse cijfers en floraal gegraveerde spaken, draaiend langs een punt, floraal gegoten verguld messing bekroning, messing kast met deuren aan beide zijden, geplaatst op een vergulde balustervormige poot op een viersprant.

Op de behuizing van het uurwerk kan een lichtbron geplaatst worden die dan de cijfers verlicht door een opening die bedekt is met rode zijde. Hierdoor kan men in de nacht zien hoe laat het is.

Johann Jacob Zeller werd geboren in 1701 en hij trouwde in 1727. In dat zelfde jaar werd hij lid van het gilde wat betekent dat hij meester klokkenmaker was geworden. Hij was gildemeester van 1764 tot 1769. Hij stierf in 1778. Vier klokken van deze maker zijn opgenomen in de collectie van het ‘Historisches Museum Basel’. Jürgen Abeler, Meister der Uhrmacherkunst, Wuppertal 2010, pp.615-616.

Afmetingen

(Hoogte) 29.8 cm. (Breedte) 17 cm., (Diepte) 11 cm.
(Hoogte) 11.7 in (Breedte) 6.7 in (Diepte) 4.3 in

Prijs

verkocht

Signatuur

Johann Jacob Zeller Basel

Neem contact met ons op

    Back To Top