Skip to content
French-Louis XV-rococo-ormolu-gilt-bronze-striking-oriental-antique-cartel-wall-clock-

Een Franse Louis XV verguld bronzen cartel klok, Décle A Paris, 1754

Omschrijving

Emailleur

De 11.5-cm diameter geëmailleerde wijzerplaat heeft donkerblauwe Romeinse cijfers voor de uren en een buitenrand met Arabische cijfers voor de vijf-minuten aanduiding. Het centrum is gesigneerd Décle A Paris. De fraaie floraal ajour gezaagde wijzers zijn gemaakt van verguld messing. De achterzijde van de wijzerplaat heeft een inscriptie van de emailleur; d.n. Martinere P…?? Du Roy Ce 11 Juillet 1754.

Spillegang

Het uurwerk wordt aangedreven door twee veertonnen en heeft een gangduur van tenminste acht dagen. Het heeft spillegang in combinatie met een touwtjesslinger. Het heeft halfuurslag op een bel d.m.v. een genummerde sluitschijf. De achterplatine is eveneens gesigneerd Décle A Paris.

Rococo

De verguld bronzen kast wordt bekroond door een Oriëntaalse man met een parasol en bloem. Aan de zijkanten zijn krullende takken met bloemen over ajour gezaagd trellis. Onder wordt het slingervenster geflankeerd door S- en C-krullen die eindigen in kleine bloemen. Het asymmetrische ontwerp gecombineerd met de naturalistische elementen uitgevoerd in S- en C-krullen zijn typisch voor de Rococo.

Afmetingen

(Hoogte) 48 cm (Breedte) 22 cm (Diepte) 15 cm
(Hoogte) 18.9 in (Breedte) 8.7 in (Diepte) 5.9 in

Prijs

€ 24.000

Signatuur

Décle A Paris

Neem contact met ons op

    Back To Top